Wikkelen

Laat u vandaag nog helpen

Bel voor telefonische afspraak of advies: 0488 – 443795

IMG_3919verkleind

Wanneer kiezen voor wikkelen?

Hebt u te kampen met een defect aan één van uw elektromotoren, transformatoren of spoelen? Dan kan wikkelen een interessante optie zijn om dit euvel op te lossen zodat u de investering voor een nieuwe machine nog niet hoeft te maken. Zeker wanneer het een op maat gemaakte machine betreft is deze vaak onvervangbaar. Bovendien hebt u veel sneller terug de beschikking over uw volledig machinepark dan bij het bestellen van een nieuw exemplaar. De doorlooptijd bij wikkelen ligt vaak een pak lager dan de levertijd van een nieuwe machine. Wat de kostprijs betreft hangt veel af van het exacte defect en de exacte situatie. Onze experts komen ter plekke de staat van uw apparatuur beoordelen en maken een vrijblijvende offerte op.

Welke aandrijvingen kan ik laten wikkelen?

Een kleine greep te nemen uit de machines we kunnen wikkelen.

Elektromotoren
Generatoren
Statoren
Opwekkervelden
Gelijkstroommotoren

Draaistroommotoren
Poolrad-ankers
Transformatoren

Modern ingerichte werkplaats

De wikkelafdeling beschikt over moderne apparatuur en computergestuurde wikkelbanken. Vormspoelen van profieldraad, zoals gebruikt in bijvoorbeeld gelijkstroommachines of grote generatoren, fabriceert VBO Techniek in eigen huis. Met eigen wikkelbanken worden rotoren direct op de poolschoenen gewikkeld. Ook reparatie van blikpakketten behoort tot de mogelijkheden.

Tenslotte beschikt VBO Techniek over eigen dompelbaden waarin de statoren na wikkelen twee maal geïmpregneerd worden in een speciale lak. Na uitlekken worden de statoren op 140 graden in een oven gebakken. De lak die gebruikt wordt continu door extern laboratorium gecheckt op viscositeit om een optimale impregnatie te kunnen waarborgen.

Dankzij al de aanwezige faciliteiten en specialismen staan wij in voor zeer korte levertijden.

Heeft u vragen? We staan altijd voor u klaar